Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Στιγμές από.....

Τη Κυριακάτικη συντροφιά μας!!

Σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων μας και ο πατήρ Δημήτριος μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία,τη χρήση του κομποσχοινιού και για τη νοερά προσευχή αναφερόμενος στους λόγους του Αγίου Πορφυρίου.
Τέλος με υπομονή μας έδειξε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα κομποσκοίνι ασκώντας τη νοερά προσευχή, τονίζωντας στο σημείο αυτό πως είναι απαραίτητη η καθοδήγηση του πνευματικού μας πατερα.





Στιγμές απο.....

Τη γιορτή της νεανικής μας συντροφιάς!!

Τη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου λίγο πρίν απο τη νηστεία των Χριστουγέννων έγινε η φετινή χειμερινή μας εορτή!

Η γιορτή χωρίστηκε σε 3 μέρη.Το πρώτο μέρος αποτελούνταν από μια ψυχωφελή πνευματική ταινία μικρού μήκους.
Στο δεύτερο μέρος όλοι μαζί απολαύσαμε τα φαγητά που μόνοι μας φτιάξαμε!

Το τρίτο μέρος της γιορτής αποτελείτο απο έντεχνη και παραδοσιακή μουσική που όλοι μαζί χορέψαμε και τραγουδήσαμε σαν μια οικογένεια!!

Στο τέλος της όμορφης αυτής βραδιάς ευχαριστήσαμε τους ιερείς του ναού μας οι οποίοι εκείνοι με τη δική τους προσπάθεια έχουν καταφέρει να ενώσουν μια τόσο όμορφη παρέα που ως κύριο σκοπό έχει την αλληλοστήριξη στον αγώνα μας. Με αυτή άλλωστε τη φράση "δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα" έκλεισε την όμορφη βραδιά ο π.Τύχων!!!

Καλή Σαρακοστή!!






Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Στιγμές από....

Το προσκύνημα μας στο ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ στο Μήλεσι ('ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ).




Τη Κυριακή 1 Νοεμβρίου και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το μοναστήρι το οποίο έχτισε και έζησε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.
Σε μία κιόλας  ώρα περάσαμε την πύλη του μοναστηριού και βρεθήκαμε στο κελάκι του Αγίου!Αφού προσκυνήσαμε οδηγηθήκαμε σε ένα απο τα πολλά παρεκλήσια της μονής οπου και ακούσαμε λίγα λόγια για τη ζωή του Αγίου.Στη συνέχεια πήραμε την ευχή της Γερόντισσας και το κέρασμα της,που δεν ήταν άλλο απο τις καραμέλες που έδινε πάντα ο Άγιος Πορφύριος στα παιδιά που τον επισκέπτονταν!!
Αφού βγάλαμε όλοι μαζί αναμνηστικές φωτογραφίες και περιηγηθήκαμε στον περίβολο της Μονής,πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γνωρίζωντας πως ο Άγιος Γέροντας είχε δώσει την ευχή Του στον καθένα μας ξεχωριστά!